Markó-Valentyik Anna beszámolója.

Reggel nyolc órakor talákozunk mindennap a főhadiszálláson. Egy kiadós reggeli után nekilátunk a munkának.

Hogy hogyan telt az első és második napunk, arról itt olvashattok. Hogy milyen volt a harmadik napunk, arról itt olvashattok.

Ma befejeztük a tegnap elkezdett szőlővirágokat. Pálcát kaptak, és megfestettük őket.

Befejeztük Szilárd szőlővirág kalapját, valamit Szent Orbán testét, fel is pálcáztuk. Tovább haladt a guruló zenedoboz munkálata.

Nekiláttunk a zászlók megtervezésének, elkészítésének. Megterveztünk és leszabtunk egy óriási anyagot, amit a felvonulás megállóinak dramitizált játékában fogunk használni. Így a ceruza, a papír és a ragasztópisztoly mellé megérkezett a festék, ecset, varrógép, tű, cérna, olló.

Sokszor nagyüzemi hangulat lett urrá a munkán. Próbálunk a folytonos gyártás mellett az apró részletekre is figyelni. És figyelmeztetni magunkat arra, dacára annak, hogy a sürget az idő, ne haladjunk óriás lépésekkel, ne vessünk el mindent amiatt, mert haladnunk kell. Mivel nagyon pontosan határoztuk meg a dramaturgiát, egészen konkrétan tudjuk mit akarunk csinálni, ezért nincsenek zsákutcák, feleslegesen legyártott elemek, bábok. Ez annak köszönhető, hogy a workshopot megelőzte pár videós megbeszélés, és hogy az első napon minden problémát és ötletet átbeszéltünk.

Este újra csatlakozott hozzánk Tomás Zizka, aki befejezte angol nyelvű site-specific online előadását. Az előadás biztosított minket arról, hogy jó úton vágtunk neki szombati eseményünk lértehozásának, de több új nézőpontot és lehetőséget is felvetett.

A szél és az eső nem kedvez nekünk. A festéshez jobb lenne odakinn nagyobb tér, a száradáshoz pedig meleg idő. Vadul lessük az időjárás előrejezést és legalább olyan vadul hisszük, hogy legkésőbb péntektől eltűnnek az esőfelhők az égről és kisüt a Nap.

Szombaton teljes menetfelszerelésben várunk Benneteket! Mi ott leszünk, óriásbábokkal, dalokkal, szőlővirágokkal. Gyertek Ti is Balatonhenyére, 15:00-kor indul a körmenet! Ha van kérdésetek, bátran keressetek minket!